Skippershovedvej 10
8585 Glesborg


Priser excl. moms og fragt
LydLeg.dk

finn@stubsgaard.dk
Tel: 86 38 13 59         
40 45 29 59         

opdateret 20/6 2016

FORSIDE Instrumenter
i produktion
Specialopgaver
og udvikling
Andre
muligheder
Katalog og
download
Aktivitets
kalender
Børn og
musik
Om
Lydleg.dk
Links og
litteratur

Instrumenterne her nedenfor er inddelt i Rytme-instrumenter og Melodi-instrumenter.
Under melodi-instrumenterne finder du pentatone instrumenter (en harmonisk skala alle kan spille på, men hvor der mangler nogle toner for at spille mange af vores sange), diatone instrumenter (den skala man har med de hvide tangenter på klaveret), og kromatiske instrumenter (alle tangenterne på klaveret).
Nederst på siden finder du tilbehør til fast montage og vedligehold af instrumenterne.
Husk at du kan se en større version af billederne ved at klikke på dem, og at du kan høre lyd ved at klikke på "afspil" pilen på den grønne bjælke, eller ved at klikke på linket.

Rytmeinstrumenter:

Krintromme (5200 kr)
Udhulet stamme af pudset robinie kerneved fra Ungarn. Med 4 toner, 120 cm lang, 25-30 cm diameter. Monteret på pæle til nedgravning, eller i flytbar version på triller, som på billedet. Leveres uden overfladebehandling, med 4 fast monterede stikker. Træets smukke glød kan bevares, og risikoen for revner ved udtørring mindskes, ved oliering med f.eks. linolie.
Rytmeinstrument med en klar og ren klang. Krintrommer stammer fra Østafrika, hvor de bruges til musik og som signalinstrumenter.Man sidder overskrævs på stammen over for hinanden og spiller.
Hør krintrommen spille (mp3 format)

Lydeksempel 2

Treklangs Tæskofon (5500 kr)
Marimba med tykke stave i oliemættet balau. 8 taster (a d' f' a' d'' f'' a'' d'''). H52xB86xD60cm. Leveres med 4 fast monterede stikker. Kan også spilles med pinde, så flere kan stå rundt om instrumentet og spille samtidig. Rytmeinstrument. Tæskofonen kan også bruges som bænk.

Januar 2013: Vi har stoppet produktionen af Treklangs Tæskofoner, da lyd-kvaliteten af det balau der er i handlen i øjeblikket, ikke er god nok.

Sokkelstykker i mahogni, til nedgravning og fast montage af tæskofonen (550 kr).
Treklangstæskofon 1

Treklangstæskofon 2

Klanggryde (2400 kr)
Stegegryde med fast låg af 6 mm aluminiumsplade. Diameter 33 cm. I pladen er udskåret 6 læber, som vibrerer efter anslag, og giver forskellige toner. Spilles med stikker konstrueret af hoppebolde på plastic belagte aluminiumsstænger. Også god til de mindste, til at gå på opdagelse i alle de toner, der er forskellige steder på pladen.

Juni 2016: Vi må desværre stoppe produktionen af Klanggryder da vi ikke længere kan få rå stegegryder i aluminium.

Klanggryde

Gastrommer ( 1800 kr pr stk.)
1,5 mm rustfri plade på gamle tykvæggede gasflasker. Kan leveres med gevindjern på undersiden for fast montage på podie (se nederst på siden), bænk, eller lign. Solide og holdbare. Spilles med fingrene.
3 gastrommer

Koklokker (3600 kr for 6 stk.)
Sæt på 2 til 6 klokker i rustfrit stål til montering på træstammer, stakit, gavlen af et legehus, eller lign. De er lettere at spille på hvis de bliver monteret vandret som vist nedenfor. Fleksibelt ophængt i monteringsplade med rustfri stålwire. Spilles med stikker eller pinde.
6 koklokker

Pandofon (800 kr)
2 aluminiums-stegepander monteret på 16 mm jernstang med klods til vægmontage. Giver toner der minder om kirkeklokker. Dør- eller spiseklokke.
Pandofon


7/2 2011: Vi kan desværre ikke lave flere Pandofoner før vi har fundet en ny leverandør af fejlstøbninger.

Rytmeskammel (1400 kr)
Skammel i oliemættet vestafrikansk sipo (mahogni art), der også kan bruges til at stå på når man skal nå op til bordkanten. H9xB51xD25cm. De 4 lameller på oversiden giver hver sin tone. Den er velegnet som rytmeinstrument og kan spilles med stikker eller pinde. Rytmeskamlen er stabil og kan ikke skilles ad. God til de mindste.
Rytmeskammel

Pentatone melodi-instrumenter:

Pentaton Tæskofon (7600 kr)
En lidt større marimba i oliemættet vestafrikansk sipo (mahogni art). Pentatont stemt (c d f g a). 11 taster - 2 oktaver (a til a''). H57xB97xD65cm. Spilles med fast monterede stikker. Flere kan stå rundt om instrumentet og spille samtidig. Den pentatone tæskofon har en blødere klang end treklangs tæskofonen. Den egner sig både som rytme- og melodi-instrument. Den kan også bruges som bænk.
Pentaton tæskofon 1

Pentaton tæskofon 2


Sokkelstykker i mahogni, til nedgravning og fast montage af tæskofonen (550 kr).

Bordtæskofon (16200 kr)
Til store drenge, der ikke er bange for at bruge sig selv, skal tæskofoner være på størrelse med et bord. For at få de dybeste taster til at synge skal der være resonansrum under bordet. Pentatont stemt (c d f g a). 11 taster - 2 oktaver (c til c''). H70xB146xD89cm. Top og taster i olieret sipo, bund i 28 mm fibercementplade. Kan stå direkte på jord og kan tøjres med jordanker.
Troels og Kasper på billedet til højre

Klaporgel (8600 kr)
Rørorgel til de dybeste toner. Spilles med de fast monterede bats, eller flip-flap sandaler.
Pentaton (c d f g a) over 2 oktaver C' (32.7Hz) til A (110Hz).
Monteres på væg 60-65 cm over jorden og fylder B 126 x H 247 cm, d.v.s. at et evt. tagudhæng skal være over 312 cm over jorden.
Ramme i thuja og rør af polypropylen.
(På billedet er der to klaporgler, det til venstre er spejlvendt)
Klaporgel

Seljefløjte (340 kr)
En traditionel fløjte af princip som pilefløjter. Bundstykket er trukket ud, så fløjten holdes på tværs. Så stikker den ikke op i ganen, hvis man falder forover. Røret er uden besværlige huller, men så langt at grundtonen forsvinder. Den naturlige overtonerække for åbne rør ligger derfor rimelig tæt og tonerne kan, ligesom på et jagthorn, fremkaldes enkeltvis afhængig af hvor hårdt man blæser i fløjten. Lukker man for enden af røret med en finger, får man den naturlige overtonerække for lukkede rør. Rør i eloxeret aluminium, bundstykke i oliemættet mahogni. Fløjten er populær hos børn og har en behagelig lyd. L52x diameter 1,6 cm, stemt i f'.

Fås også i en voksen version: L80 x diameter 2,2 cm, stemt i a.
Seljefløjte

2 Seljefløjter

Egobas (båndløs: 2100 kr, med bånd 2400kr)
Luftbas der lyder ligesom rigtig bas, for den der har stetoskopet på. De andre kan ikke høre noget. Et hit for enhver pædagog med begyndende tinitus. Krop i thuja, hals i mahogni. L72xB28cm. Kan også stemmes om, f.eks. for de midste: i åben akkord for spil med simple barrégreb, eller med slide.
Diatone instrumenter:
Rørklokkeorgel (19600 kr)
Hårup Børnegård havde en idé om et rørklokkeorgel. Det blev til en diaton sag over 2 oktaver (c' til c'''). Hvert aluminiums rør har sin egen pendel ophængt i kraftigt gummi. Man spiller ved at daske til pendlerne. H137xB235xD15cm. (pendlerne er 76 cm over jorden). Rammen er lavet i oliebehandlet douglas, stolperne i robinie. Den nederste tjærede ende af stolperne graves ned i 47 cm dybt hul, der pakkes med sand eller grus.
Anette på orglet

Boxofon (3100 kr)
Xylofon i oliemættet vestafrikansk sipo. Diatonisk stemt med 7 taster fra a til g' (de hvide tangenter på klaveret). H12xB46xD55cm. Stemt på tykkelseshøvl. Spilles med 2 fast monterede stikker. Den har en varm og blød klang.
Boxofon

Alt- og sopran-alufon (1300 og 1100 kr)
Diatoniske xylofoner med 7 taster. Alten med taster fra a´ til g´´, sopranen fra a´´ til g´´´. Tilsammen to oktaver. H6xB40xD33 og H4xB30xD24cm. Kan spilles med hvad som helst (fingre, pinde eller hvad man nu har i lommen).

Alt-alufonen leveres også i en version til væg montage,
f.eks. som dørklokke på et legehus, eller som madklokke.
Alufon 1

Alufon 2

Kromatiske instrumenter:

Treoktavs alufon (8900 kr)
Kromatisk xylofon (alle tangenterne på klaveret). Med 37 taster af 5 mm aluminium fra f til f'''. H19xB106xD89cm. Alufonen har kasse i støbeplade og mahogni. Den kan holde til, at man sidder på den. Spilles med træstikker overtrukket med malkeslange. Giver en ren, klar tone.

Skinner i mahogni til vægmontage af alufonen, der låses fast i skinnerne med hængelås (450 kr).

Nanna spiller Für Elise (mp3 format, 930KB)

Montage og tilbehør:

Tæskofonsokkel (550 kr)
Sokkel til nedgravning for fast montage af Treklangs- og Pentaton- tæskofon. I bilinga med beslag i aluminium og rustfri skruer.
Vejledning i montage af sokler finder du under brugsvejledningerne i Katalog og download

Podie
Vi kan også bygge podier til fast montage af mindre instrumenter. Konstrueret i 38 mm olieret douglas.

Stikker
1-2): Til alufoner, boxofoner m.m. 1) 13mm olierede fyrrestikker med malkeslange. 2) pex-rør med malkeslange (50 kr pr. stk).

3-5): Til Krintromme og 3-klangs tæskofon. 3) 19mm olierede fyrrestikker med hydraulikslange. 4) pex-rør med hydraulikslange. 5) Hasselkæp (50 kr pr. stk).

6-7): Til Pentaton tæskofon. 6) 16mm olierede fyrrestikker med malkeslange. 7) 13mm olierede fyrrestikker med dækring (50 kr pr. stk).

8-9): Til koklokker. 8) 10mm olierede fyrrestikker med malkeslange. 9) pex-rør med malkeslange (50 kr pr. stk).

10) Til bordtæskofon. 20mm forstærket pex-rør med malkeslange (75 kr pr. stk).

11) Stikker til klanggryder. Hoppebolde på plastic belagte aluminiums stænger (150 kr pr. sæt á 2).

12) Bats til klaporgel (350 kr pr. sæt á 2).

Generelt om resonansrum
Rytmeskamlen, boxofonen, og alufonerne benytter rummet i kassen nedenunder som resonansrum. Kassen er åben forneden, så der ikke samler sig papirlapper, sand og vand i den. Instrumenterne skal derfor stå direkte på jorden eller på et bord, for at de virker.
 
 
   

FORSIDE Instrumenter
i produktion
Specialopgaver
og udvikling
Andre
muligheder
Katalog
print
Aktivitets
kalender
Børn og
musik
Om
Lydleg.dk
Links og
litteratur

Priser excl. moms og fragt Lydleg.dk, Skippershovedvej 10, 8585 Glesborg. Tlf 86381359/40452959 opdateret 20/6 2016