Skippershovedvej 10
8585 Glesborg

Priser excl. moms og fragt
LydLeg.dk

finn@stubsgaard.dk
Mob. : 40 45 29 59

opdateret 16/3 2023

FORSIDE Instrumenter
i produktion
Specialopgaver
og udvikling
Andre
muligheder
Katalog og
download
Aktivitets
kalender
Børn og
musik
Om
Lydleg.dk
Links og
litteratur

Instrumenterne her nedenfor er inddelt i Rytme-instrumenter og Melodi-instrumenter.
Under melodi-instrumenterne finder du pentatone instrumenter (en harmonisk skala alle kan spille på, men hvor der mangler nogle toner for at spille mange af vores sange), diatone instrumenter (den skala man har med de hvide tangenter på klaveret), og kromatiske instrumenter (alle tangenterne på klaveret).
Nederst på siden finder du tilbehør til fast montage og vedligehold af instrumenterne.
Husk at du kan se en større version af billederne ved at klikke på dem, og at du kan høre lyd ved at klikke på "afspil" pilen på den grønne bjælke, eller ved at klikke på linket.

Priserne excl. moms og fragt er baseret på materialepriser og en værkstedstimeløn på 530 kr/time.
Ny pris- og bestillingsliste gældende fra 1/1 2022 kan hentes her

Rytmeinstrumenter:

Krintromme på triller (7400 kr)
Udhulet stamme af pudset robinie kerneved fra Ungarn. Med 4 toner, 120 cm lang, 25-30 cm diameter. I flytbar version på triller, som på billedet. Vejer ca. 60 kg, så to voksne kan flytte den. Leveres uden overfladebehandling, med 4 fast monterede stikker. Træets smukke glød kan bevares, og risikoen for revner ved udtørring mindskes, ved oliering med f.eks. linolie.
Rytmeinstrument med en klar og ren klang. Krintrommer stammer fra Østafrika, hvor de bruges til musik og som signalinstrumenter.Man sidder overskrævs på stammen over for hinanden og spiller.
Hør krintrommen spille (mp3 format)

Lydeksempel 2

Kan også leveres med øje til tøjring med hængelås til jordanker ( 400 kr ). Så er det let at flytte den lidt til siden når der skal slås græs, og der bliver heller ikke så trådt op omkring den, hvis den ikke står præcis det samme sted hele tiden. Kæden falder ned i græsset hvis krintrommen løsnes (hvis den f.eks. skal bruges et andet sted), så der er ikke nogen beslag der stritter op. Løsningen er også det letteste i forhold til hvor meget der skal graves for fast montage.

Krintromme på stolper (7400 kr)
Som ovenfor, men monteret på 55 cm pæle til nedgravning.

Gastrommer ( 2300 kr pr stk.)
1,5 mm rustfri plade på tykvæggede damprør. Kan leveres med rustfri gevindjern på undersiden for fast montage på podie (se nederst på siden), bænk, eller lign. Solide og holdbare. Spilles med fingrene ligesom bongotrommer.
3 gastrommer

3 Gastrommer monteret på robiniebænk (8600 kr.)
3 Gastrommer (21,8 16,3 og 13,3 cm i diameter) monteret på 120 cm robiniebænk. På robinie stolper til nedgravning. Man sidder overskrævs over for hinanden og spiller.Spilles med fingrene ligesom f.eks. bongotrommer.
3 gastrommer

Koklokker (5100 kr for 6 stk.)
Sæt på 2 til 6 klokker i rustfrit stål til montering på træstammer, stakit, gavlen af et legehus, eller lign. De er lettere at spille på hvis de bliver monteret vandret som vist nedenfor. Fleksibelt ophængt i monteringsplade med rustfri stålwire. Spilles med stikker eller pinde.
6 koklokker

Pentatone melodi-instrumenter:

Pentaton Tæskofon (10900 kr)
En stor marimba i oliemættet vestafrikansk sipo (mahogni art). Pentatont stemt (c d f g a). 11 taster - 2 oktaver (a til a''). H57xB97xD65cm. Spilles med fast monterede stikker. Flere kan stå rundt om instrumentet og spille samtidig. Den pentatone tæskofon har en blød klang. Den egner sig både som rytme- og melodi-instrument. Den kan også bruges som bænk.
Pentaton tæskofon 1

Pentaton tæskofon 2


Sokkelstykker i mahogni, til nedgravning og fast montage af tæskofonen (620 kr). Se ill. nederst på siden under montage

Bordtæskofon (23600 kr)
Til store drenge, der ikke er bange for at bruge sig selv, skal tæskofoner være på størrelse med et bord. For at få de dybeste taster til at synge skal der være resonansrum under bordet. Pentatont stemt (c d f g a). 11 taster - 2 oktaver (c til c''). H70xB146xD89cm. Top og taster i olieret sipo, bund i 28 mm fibercementplade. Kan stå direkte på jord og kan tøjres med jordanker.
Troels og Kasper på billedet til højre

Rørklokkeorgel, pentatont (18000 kr)
Hvert aluminiums rør har sin egen pendel ophængt i kraftigt gummi. Man spiller ved at daske til pendlerne. Pentatont ren-stemt (c d f g a) med 11 rør over 2 oktaver (c’ til c’’’). H133xB172xD17cm. (med pendlerne 76 cm over jord). Stolper og slagklodser er af ubehandlet robinie, vanger og tag i ubehandlet thuja. Stolperne graves ned i 50 cm dybt hul, der pakkes med sand eller grus.

Klaporgel (12200 kr)
Rørorgel til de dybeste toner. Spilles med de fast monterede bats, eller flip-flap sandaler.
Pentaton (c d f g a) over 2 oktaver C' (32.7Hz) til A (110Hz).
Monteres på væg 60-65 cm over jorden og fylder B 126 x H 250 cm, d.v.s. at et evt. tagudhæng skal være over 315 cm over jorden.
Ramme i thuja og rør af polypropylen.
(På billedet er der to klaporgler, det til venstre er spejlvendt)
Klaporgel

Seljefløjte (440 kr)
En traditionel fløjte af princip som pilefløjter. Bundstykket er trukket ud, så fløjten holdes på tværs. Så stikker den ikke op i ganen, hvis man falder forover. Røret er uden besværlige huller, men så langt at grundtonen forsvinder. Den naturlige overtonerække for åbne rør ligger derfor rimelig tæt og tonerne kan, ligesom på et jagthorn, fremkaldes enkeltvis afhængig af hvor hårdt man blæser i fløjten. Lukker man for enden af røret med en finger, får man den naturlige overtonerække for lukkede rør. Rør i eloxeret aluminium, bundstykke i oliemættet mahogni. Fløjten er populær hos børn og har en behagelig lyd. L52x diameter 1,6 cm, stemt i f'.

Fås også i en voksen version: L80 x diameter 2,2 cm, stemt i a.
Seljefløjte

2 Seljefløjter

Egobas (båndløs: 2900 kr, med bånd 3400kr)
Luftbas der lyder ligesom rigtig bas, for den der har stetoskopet på. De andre kan ikke høre noget. Et hit for enhver pædagog med begyndende tinitus. Krop i thuja, hals i mahogni. L72xB28cm. Kan også stemmes om, f.eks. for de midste: i åben akkord for spil med simple barrégreb, eller med slide.
Ikke egnet til at bo fast ude i sandkassen.
Diatone instrumenter:
Rørklokkeorgel, diatont (28000 kr)
Man spiller ved at daske til pendlerne. Diatonisk stemt (de hvide tangenter på klaveret) over 2 oktaver (c’ til c’’’). Hvert aluminiums rør har sin egen pendel ophængt i kraftigt gummi. H137xB235xD15cm. (med pendlerne 76 cm over jord). Rammen er lavet i oliebehandlet douglas, stolperne i robinie. Den nederste tjærede ende af stolperne graves ned i 47 cm dybt hul, der pakkes med sand eller grus.
Anette på orglet

Boxofon (4400 kr)
Xylofon i oliemættet vestafrikansk sipo. Diatonisk stemt med 7 taster fra a til g' (de hvide tangenter på klaveret). H12xB46xD55cm. Stemt på tykkelseshøvl. Spilles med 2 fast monterede stikker. Den har en varm og blød klang.
Boxofon

Alt- og sopran-alufon (1800 og 1600 kr)
Diatoniske xylofoner med 7 taster. Alten med taster fra a´ til g´´, sopranen fra a´´ til g´´´. Tilsammen to oktaver. H6xB40xD33 og H4xB30xD24cm. Med fast monterede stikker, men kan spilles med hvad som helst (fingre, pinde eller hvad man nu har i lommen).

Alt-alufonen leveres også i en version til væg montage,
f.eks. som dørklokke på et legehus, eller som madklokke.
Alufon 1

Alufon 2

Alt-alufon på stolpe (3200 kr)
Alt alufonen beskrevet ovenfor monteret på forseglet støbefinerplade og 110 cm 12x12 cm robinie stolpe til nedgravning.

Kromatiske instrumenter:

Treoktavs alufon (12700 kr)
Kromatisk xylofon (alle tangenterne på klaveret). Med 37 taster af 5 mm aluminium fra f til f'''. H19xB106xD89cm. Alufonen har kasse i støbeplade og mahogni. Den kan holde til, at man sidder på den. Spilles med fast monterede stikker overtrukket med malkeslange. Giver en ren, klar tone.

Skinner i mahogni til vægmontage af alufonen, der låses fast i skinnerne med hængelås (500 kr).

Nanna spiller Für Elise (mp3 format, 930KB)

Montage og tilbehør:

Tæskofonsokkel (800 kr)
Sokkel til nedgravning for fast montage af Treklangs- og Pentaton- tæskofon. Med beslag i aluminium og rustfri skruer.
Vejledning i montage af sokler finder du under brugsvejledningerne i Katalog og download

Podie
Vi kan også bygge podier til fast montage af mindre instrumenter. Konstrueret i olieret douglas.

Stikker
1-2) Til krintrommer (og de gl. 3-klangs tæskofoner) 1) 20mm afstivet pex-rør med hydraulikslange. 2) Hasselkæp (75 kr pr. stk).

3-4) Til Pentaton tæskofon. 3) 15 mm afstivet pex-rør med dækring. 4) 15 mm afstivet pex-rør med malkeslange. (75 kr pr. stk).

5) Til Alt- og 3-oktavs alufoner m.m.; 12 mm afstivet pex-rør med malkeslange (75 kr pr. stk).

6) Til Sopran alufon; hasselkæp med hydraulikslange (75 kr pr. stk).

7) Til koklokker; 12 mm afstivet pex-rør med malkeslange (75 kr pr. stk).

8) Til Boxofon m.m.; 15 mm afstivet pex-rør med malkeslange. (75 kr pr. stk).

9) Stikker til klanggryder. Hoppebolde på plastic belagte aluminiums stænger (100 kr pr. stk).

10) Til bordtæskofon. 20mm forstærket pex-rør med malkeslange (90 kr pr. stk).

11) Bats til klaporgel (440 kr pr. sæt á 2).

Generelt om resonansrum
Rytmeskamlen, boxofonen, og alufonerne benytter rummet i kassen nedenunder som resonansrum. Kassen er åben forneden, så der ikke samler sig papirlapper, sand og vand i den. Instrumenterne skal derfor stå direkte på jorden, på et bord, eller et andet fladt underlag, for at de virker.
 
 
   

FORSIDE Instrumenter
i produktion
Specialopgaver
og udvikling
Andre
muligheder
Katalog
print
Aktivitets
kalender
Børn og
musik
Om
Lydleg.dk
Links og
litteratur

Priser excl. moms og fragt Lydleg.dk, Skippershovedvej 10, 8585 Glesborg. Tlf.:40452959 opdateret 16/3 2023